2011. május 1., vasárnap

Köményes krumpli




Ez az apu-féle sült-párolt köményes krumpli, újkrumpliból.
Ezt a köretet mindig apu készítette otthon, apró szemű újkrumpliból, vagy legalábbis nem túl öregből. Nagy szeműből, meg öregből nem olyan finom.

Szükséges hozzá valamilyen serpenyőszerűség, vagy valamilyen széles aljú edény, amiben lehetőleg a krumpli nagy része az edény alján van.


Hozzávalók:
  • őrölt kömény
  • őrölt szerecsendió
  • olaj, vagy valamilyen zsiradék

A krumplikat ledörzsöljük vagy lekapargatjuk, ki hogyan szokta az újkrumplit tisztítani, majd félbe-harmadába vágjuk őket. Kevés zsiradékon kevergetve jól megpirítjuk őket, annyira, hogy jó kérget kapjanak, közben fűszerezzük. Majd kicsi vizet hozzáadva folyamatosan kevergetve pároljuk, lepirítjuk, és ezt ismételjük, amíg készen nem lesz.