2013. április 22., hétfő

Paradicsomos babpástétom





Ez a recept egy újabb kísérlet a száraz hüvelyesekkel. Éppen ennyi tarkababot találtam itthon a kamrában, azt gondoltam, az összeset fölhasználom hozzá. Ebből pont annyi krém lett, amennyi abban a zöld tálban található. Én ezt az ételfajtának alapvetően nehéznek tartom, de talán el lehet úgy készíteni, hogy ne tűnjön annak. Zöldségekkel fogyasztva egyszerre tápláló és könnyű, kenyérre kenve már jóval tartalmasabb, nehezebb.
Azt hiszem, a paradicsommal sikerült némileg könnyebbé, a kakukkfűvel pikánsabb ízűvé tenni. Kifejezetten ízes krém lett, bár hatásában valamelyest babfőzelék-pürére emlékeztet :)

Hozzávalók:

  • 13 dkg tarkabab
  • 3-4 ek paradicsompüré
  • ízlés szerint só
  • 3-4 db babérlevél
  • egy kiskanálnyi morzsolt kakukkfű
A tarkababot pár órára beáztatjuk, majd a fűszerekkel puhára főzzük. A levét szinte teljesen főzzük el. Mikor már jó puha, forraljuk össze a paradicsompürével. Vegyük ki belőle a babérleveleket majd botmixerrel pürésítsük.