A blogban mindennapi ételeink receptjei kapnak helyet, saját fotókkal. Ezek között szerepelnek a családomtól, nagymamámtól és édesanyámtól örökölt receptek éppúgy, mint a legújabb magazinok receptjei, interneten talált érdekességek és saját kísérleteim is. A blog megtalálható a http://gasztro-blogok.blogspot.com/ gasztroblog gyűjteményben is.
2013. június 12., szerda
Vajas pogácsa
Ehhez a recepthez nincs is mit hozzáfűznöm, az eredmény úgy tökéletes, ahogy van. Omlós, puha, réteges. Viszont nem áll el sokáig, hamar lába kél :)
Köszönet érte Limarának: http://www.limarapeksege.hu/2011/09/vajas-pogacsa.html
2013. június 11., kedd
Almás-káposztás csirke
Tehát csirke, de bármilyen hússal elkészíthető.
Hozzávalók:
- csirkecombok
- savanyú káposzta
- alma
- só
- majoránna
- 3-4 dl tejföl
Ebben az ételben 3 egész csirkecombhoz megpucoltam 4 db közepes méretű almát, vízben kinyomkodtam térfogatra kb. azonos mennyiségű savanyú káposztát, csak hogy mégse legyen annyira savanyú.Egy jó magas falú jénaiban leraktam a káposztát alulra, rá az almát, a tetejére a csirkét. A tejfölt fölengedtem egy kis vízzel, mondjuk 1 dl-lel, majd befűszereztem és ráöntöttem a csirkére. Némileg megnyomkodtam, hogy a köret is mindenképpen kapjon a tejfölös masszából.
A jénait befedtem, majd sütőben 220 fokon kb. egy órán át sütöttem az egészet. A végén levettem a fedőt és pirítottam még egy kicsit a tetején.
Rendkívül ízes, könnyű étel. Tél végén, tavasszal, mikor még kevés friss zöldség van, de már nagyon vágyunk valami könnyebb ételre, különösen jól esik.
Címkék:
alma,
hús,
káposzta,
savanyú káposzta
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)