2013. június 12., szerda

Vajas pogácsa



Ehhez a recepthez nincs is mit hozzáfűznöm, az eredmény úgy tökéletes, ahogy van. Omlós, puha, réteges. Viszont nem áll el sokáig, hamar lába kél :)
Köszönet érte Limarának: http://www.limarapeksege.hu/2011/09/vajas-pogacsa.html






2013. június 11., kedd

Almás-káposztás csirke










Tehát csirke, de bármilyen hússal elkészíthető.


Hozzávalók:

  • csirkecombok
  • savanyú káposzta
  • alma
  • majoránna
  • 3-4 dl tejföl

Ebben az ételben 3 egész csirkecombhoz megpucoltam 4 db közepes méretű almát, vízben kinyomkodtam térfogatra kb. azonos mennyiségű savanyú káposztát, csak hogy mégse legyen annyira savanyú.Egy jó magas falú jénaiban leraktam a káposztát alulra, rá az almát, a tetejére a csirkét. A tejfölt fölengedtem egy kis vízzel, mondjuk 1 dl-lel, majd befűszereztem és ráöntöttem a csirkére. Némileg megnyomkodtam, hogy a köret is mindenképpen kapjon a tejfölös masszából.

A jénait befedtem, majd sütőben 220 fokon kb. egy órán át sütöttem az egészet. A végén levettem a fedőt és pirítottam még egy kicsit a tetején.

Rendkívül ízes, könnyű étel. Tél végén, tavasszal, mikor még kevés friss zöldség van, de már nagyon vágyunk valami könnyebb ételre, különösen jól esik.