2013. november 9., szombat

Póréhagymás nyúlraguleves

Ritkán eszünk nyulat. Ez alkalommal azonban a ritka alkalmaktól is eltekintve szerettem volna valahogy máshogyan elkészíteni, nem pörköltnek, vagy esetleg sültnek.

A nyúlhús meglehetősen sovány hús, ráadásul szívós is tud lenni. Elővettem hát  a kuktát, és kb. egy órán át főztem benne a csontos nyúlhúst némi sóval. Ez után kicsontoztam a húst, igyekeztem apróra vágni. Elég puha lett így, rögtön el is fogyott belőle valamennyi, olyan finom volt.

A megpucolt, felaprított zöldségeket együtt megfőztem egy fazékban, hozzáadtam a nyúlhúst, még némi húsleveslét. Még egy kis sót adtam hozzá. Összeforraltam. Behabartam a keményítővel elkevert tejszínnel.

Az eredmény nagyon ízletes, finom állagú, gazdag ízvilágú húsleves lett mindenki örömére.




Hozzávalók
  • kb. 60 dkg nyúl eleje (meglehetősen csontos volt)
  • 2 nagy szál sárgarépa
  • 2 ujjnyi vastag zellerszelet
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 hosszú szál póréhagyma
  • kb. 1 dl tejszín
  • 1 kk étkezési keményítő (elhagyható)
  • esetleg egy kis fehérbors