A karfiolrizs pár évvel ezelőtt került a látóterembe, méghozzá egy ételszállító cég menüjében szerepelt. Nem tudtam akkor még, hogy pontosan mi ez, így mikor kiszállították, kerestem a karfiolmorzsák között a rizst...amit természetesen nem találtam meg.
A gyerekeim szerint találóbb név lenne ennek az ételnek például az, hogy karfiolmorzsa, vagy pirított karfiol.
Nekünk a következő fűszerezéssel vált be leginkább:  
hozzávalók:
- friss karfiol (fagyasztottból ez kevésbé jó)
 - pár dkg vaj
 - só
 - zúzott fokhagyma, vagy fokhagymapor, jó sok
 - csipetnyi curry, esetleg csipetnyi szerecsendió 
 
A karfiolt megmosom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Vas serpenyőben (vagy olyan serpenyőben, lábasban, ami jól tartja a hőt) vajat olvasztok, majd beleengedem a karfiolt, fűszerezem. Folyamatos keverés közben készre pirítom. Ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe.
Tulajdonképpen akkor finom, ha nem párolt, hanem kissé pirított hatású lesz. Frissen fogyasztva a legfinomabb. Ha állni hagyjuk, megereszkedhet, pároltabb hatású lesz.
Kiváló köret különféle sültekhez.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése