Az alaprecept Szoky konyhájából való:
a tésztához:
- 50 dkg finomliszt
 - 12 dkg kristálycukor
 - 1 csipet só
 - 1 tk szódabikarbóna 
 - 2 egészt tojás
 - 140 gr méz
 - 8 dkg vaj
 - kb. 6 cl tej
 
A tésztához először a száraz, majd a nedves hozzávalókat keverek össze, majd összegyúrom. 4 részre osztom, hideg helyen pihentetem egy kicsit. A tepsi hátuljára sütőpapírra nyújtom. Kb. 170 fokon 7-8 percig sütöm.
Ez a mennyiség pontosan elég a nagy tepsim hátuljára, négy lapnak.
 
a töltelékhez:
- 15 dkg búzadara
 - kb. 1 liter tej
 - 20 dkg vaj
 - 14 dkg cukor
 - vaníliaaroma
 - egy csipet só
 
Én az egészet felfőztem a tejben, majd megvártam, míg kihűl. Legközelebb egy kicsit t9bb krémet készítek, hogy vastagabban jusson a lapokra.
Az első lapra grízes krém került, a másodikra eperdzsem, a harmadikra megint grízes krém, majd a tetejére csokoládé. A csokoládé jelen esetben olvasztott vaj, porcukor, kakaópor és kis víz keverékéből készült.
Az ízek a kamrában értek össze éjjel, reggelre meg is puhult szépen a sütemény, könnyen szelhető lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése