Sok-sok éve kipróbált recept, valamikor még a gyerekeim óvodás korában találkoztam vele. Viszonylag egyszerű volt elkészíteni, mutatós, és pont megfelelő arra, hogy valamiféle édesség legyen itthon. Több évig pihent ez a recept, mire újra előkerült terítékre került.
hozzávalók:
- 5 tojássárgája és 5 tojásfehérje
- 22 dkg cukor
- 37 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2,3 dl olaj
- kb. 2 dl tej/víz
- 3 ek kakaópor
- 1 kk fahéj
A tojásfehérjéből habot verünk, elkeverjük benne a tojássárgákat. A lisztet, a cukrot és a sütőport elkeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tej nagy részét, az olajat és a tojásokat. A tésztát elfelezzük, még egy kis tejet adunk hozzá, és elkeverjük benne a fahéjat és a kakaóport.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, kivajazzuk ahol szükséges. 1-1 evőkanállal felváltva kanalazzuk a forma közepére a sima és a kakaós tésztát. 170 fokon légkeveréses funkción sütjük 45-50 percet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése