2025. február 19., szerda

Zebratorta

Sok-sok éve kipróbált recept, valamikor még a gyerekeim óvodás korában találkoztam vele. Viszonylag egyszerű volt elkészíteni, mutatós, és pont megfelelő arra, hogy valamiféle édesség legyen itthon. Több évig pihent ez a recept, mire újra előkerült terítékre került.

 

hozzávalók:

  • 5 tojássárgája és 5 tojásfehérje
  • 22 dkg cukor
  • 37 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,3 dl olaj
  • kb. 2 dl tej/víz
  • 3 ek kakaópor
  • 1 kk fahéj

A tojásfehérjéből habot verünk, elkeverjük benne a tojássárgákat. A lisztet, a cukrot és a sütőport elkeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tej nagy részét, az olajat és a tojásokat. A tésztát elfelezzük, még egy kis tejet adunk hozzá, és elkeverjük benne a fahéjat és a kakaóport.

A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, kivajazzuk ahol szükséges.  1-1 evőkanállal felváltva kanalazzuk a forma közepére a sima és a kakaós tésztát. 170 fokon légkeveréses funkción sütjük 45-50 percet.

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése