Tehát csirke, de bármilyen hússal elkészíthető.
Hozzávalók:
- csirkecombok
- savanyú káposzta
- alma
- só
- majoránna
- 3-4 dl tejföl
Ebben az ételben 3 egész csirkecombhoz megpucoltam 4 db közepes méretű almát, vízben kinyomkodtam térfogatra kb. azonos mennyiségű savanyú káposztát, csak hogy mégse legyen annyira savanyú.Egy jó magas falú jénaiban leraktam a káposztát alulra, rá az almát, a tetejére a csirkét. A tejfölt fölengedtem egy kis vízzel, mondjuk 1 dl-lel, majd befűszereztem és ráöntöttem a csirkére. Némileg megnyomkodtam, hogy a köret is mindenképpen kapjon a tejfölös masszából.
A jénait befedtem, majd sütőben 220 fokon kb. egy órán át sütöttem az egészet. A végén levettem a fedőt és pirítottam még egy kicsit a tetején.
Rendkívül ízes, könnyű étel. Tél végén, tavasszal, mikor még kevés friss zöldség van, de már nagyon vágyunk valami könnyebb ételre, különösen jól esik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése