A nyúlhús meglehetősen sovány hús, ráadásul szívós is tud lenni. Elővettem hát a kuktát, és kb. egy órán át főztem benne a csontos nyúlhúst némi sóval. Ez után kicsontoztam a húst, igyekeztem apróra vágni. Elég puha lett így, rögtön el is fogyott belőle valamennyi, olyan finom volt.
A megpucolt, felaprított zöldségeket együtt megfőztem egy fazékban, hozzáadtam a nyúlhúst, még némi húsleveslét. Még egy kis sót adtam hozzá. Összeforraltam. Behabartam a keményítővel elkevert tejszínnel.
Az eredmény nagyon ízletes, finom állagú, gazdag ízvilágú húsleves lett mindenki örömére.
Hozzávalók
- kb. 60 dkg nyúl eleje (meglehetősen csontos volt)
- 2 nagy szál sárgarépa
- 2 ujjnyi vastag zellerszelet
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 hosszú szál póréhagyma
- só
- kb. 1 dl tejszín
- 1 kk étkezési keményítő (elhagyható)
- esetleg egy kis fehérbors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése