Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja, kicsontozva
- 4 db közepes mérető paprika
- 4 db közepes méretű paradicsom
- 3 db közepes méretű vöröshagyma
- só
- őrölt kömény
- tejföl, úgy 300-500 grammnyi
- durumtészta, eredetileg spagetti, a képen tagliatelle
- reszelt trappista sajt, vagy bármilyen nekünk tetsző kemény sajt
A hússzeleteket bepácoltam. Jelen esetben csak egy enyhe pácot készítettem puhítás céljából, hogy a gyerekek számára is biztosan fogyasztható hússzeleteket kapjunk: sót és tejfölt kevertem össze kis napraforgóolajjal és vízzel, ezzel az eleggyel kentem be a húsok mindkét oldalát. A maradékot ráöntöttem, majd kb. egy órát állni hagytam. Ha ízesebb, erősebb pácot szeretnénk, nyugodtan használjunk hozzá fehérborsot, köményt, pirospaprikát is, ez illik a lecsós ízvilághoz is.
A hússzeleteket serpenyőben olajon enyhén megkapattam, majd egy kevés víz hozzáadásával úgy 10 percet pároltam.
Elkészítettem a lecsó alapot. Az összevágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot sóval olajon megfuttattam, őrölt köményt szórtam rá, majd saját levében pároltam. Ennek is elég nagyjából 15 perc.
A lecsós alapot egy nagy tűzálló tál aljára pakoltam, rápakoltam a hússzeleteket, befedtem, majd ezt így együtt kb. egy órán át sütőbe, maximum hőfokon sütöttem.
Közben kifőztem a tésztát, összekevertem némi tejföllel és reszelt sajttal. A hússzeleteket kivettem a tűzálló tálból. A lecsós alapot összekevertem a tejfölös-sajtos spagettivel, rápakoltam a hússzeleteket, és még kb. 10 percre visszatoltam a sütőbe az egészet, hogy az ízek jól összeérjenek.
Markáns, egyúttal lágy, összetett ízű, nagyon laktató étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése