Az alaprecept Szoky konyhájából való:
a tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 egészt tojás
- 140 gr méz
- 8 dkg vaj
- kb. 6 cl tej
A tésztához először a száraz, majd a nedves hozzávalókat keverek össze, majd összegyúrom. 4 részre osztom, hideg helyen pihentetem egy kicsit. A tepsi hátuljára sütőpapírra nyújtom. Kb. 170 fokon 7-8 percig sütöm.
Ez a mennyiség pontosan elég a nagy tepsim hátuljára, négy lapnak.
a töltelékhez:
- 15 dkg búzadara
- kb. 1 liter tej
- 20 dkg vaj
- 14 dkg cukor
- vaníliaaroma
- egy csipet só
Én az egészet felfőztem a tejben, majd megvártam, míg kihűl. Legközelebb egy kicsit t9bb krémet készítek, hogy vastagabban jusson a lapokra.
Az első lapra grízes krém került, a másodikra eperdzsem, a harmadikra megint grízes krém, majd a tetejére csokoládé. A csokoládé jelen esetben olvasztott vaj, porcukor, kakaópor és kis víz keverékéből készült.
Az ízek a kamrában értek össze éjjel, reggelre meg is puhult szépen a sütemény, könnyen szelhető lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése