2020. december 12., szombat

Karfiolrizs

A karfiolrizs pár évvel ezelőtt került a látóterembe, méghozzá egy ételszállító cég menüjében szerepelt. Nem tudtam akkor még, hogy pontosan mi ez, így mikor kiszállították, kerestem a karfiolmorzsák között a rizst...amit természetesen nem találtam meg.

 


 

A gyerekeim szerint találóbb név lenne ennek az ételnek például az, hogy karfiolmorzsa, vagy pirított karfiol. 

Nekünk a következő fűszerezéssel vált be leginkább: 

hozzávalók:

  • friss karfiol (fagyasztottból ez kevésbé jó)
  • pár dkg vaj
  • zúzott fokhagyma, vagy fokhagymapor, jó sok
  • csipetnyi curry, esetleg csipetnyi szerecsendió


A karfiolt megmosom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Vas serpenyőben (vagy olyan serpenyőben, lábasban, ami jól tartja a hőt) vajat olvasztok, majd beleengedem a karfiolt, fűszerezem. Folyamatos keverés közben készre pirítom. Ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe. 

Tulajdonképpen akkor finom, ha nem párolt, hanem kissé pirított hatású lesz. Frissen fogyasztva a legfinomabb. Ha állni hagyjuk, megereszkedhet, pároltabb hatású lesz.

Kiváló köret különféle sültekhez.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése