2024. december 24., kedd

Csokis hógolyó

 A lányom ette egy ismerősnél, a receptet feltétlenül el kellett kérnem. Igazán zamatos, kívül ropogós, belül puha, szaftos sütemény. Nagyon egyszerű elkészíteni, a javasolt várakozási időket célszerű betartani.







 

A recept a neten is fellelhető, a Nosalty oldalán, ezekkel a hozzávalókkal:


" Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 165 g cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 150 g porcukor
     
    Az elkészítés menete a következő: 
     
     "A csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, 5 percig állni hagyjuk.
     
    Fakanállal belekeverjük a tojásokat, jól összekeverjük homogén masszává.
     
    Hozzáadjuk a vaníliát, lisztet, kakaóport, sütőport, cukrot, és fakanállal jól összekeverjük. (Krémes állagú, sűrű masszát kapunk.)
     
    Letakarva45 percre betesszük a hűtőbe. A sütőt előmelegítjük.
     
    A porcukrot átszitáljuk, és egy mélyebb tálkába tesszük. 
     
    Kivesszük a masszát, és 20-24 darab golyót formálunk (kb. akkorákat, mint a bolti mézeskalács).
     
    Egyenként meghempergetjük a porcukorban jó alaposan, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 
     
    egymástól kb. 2 cm-re.
     
    A sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük és hagyjuk, hogy kihűljön."
     
    sütési hőfok: én légkeveréses funkción 170 fokon sütöttem 18-20 percig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése