2010. január 21., csütörtök

Csodás csokis muffin

Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam. Nem vagyok nagy muffinkészítő, valahogyan soha nem éreztem nagy motivációt hozzá, mert azok a muffinok, amiket mindenfelé, barátoknál, vendéglátóhelyeken ettem, nem egyértelműen voltak finomak. Pár dolog mégis vonzott ebben a receptben. Az egyik dolog az állítólag nagyon csokoládés íz, amit én nagyon-nagyon szeretek. A második, hogy a barátnőm által ez már egy kipróbált recept volt, aki állította, hogy ez nem száraz, mint sok más muffin. A harmadik ok pedig maga a muffin egyszerű elkészíthetősége. Úgy gondoltam, nem veszíthetek vele sokat.

Az ízek harmóniája mindent eredményt fölülmúl, valóban csodásan csokis íze van, az állaga pedig omlósan lágy, kellemesen nedves. A kinézete nem feltétlenül vonzó, bár ez magyarázható gyakorlatlanságommal a muffinkészítés terén. Na de nem is ez a fontos, hanem a csodás csokis íz. A recept így bevonult a mindennapi, könnyen elkészíthető süteményeink közé.




Hozzávalók kb. 2 adag muffinhoz:

  • 15 dkg finomliszt
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek barackíz, vagy bármilyen más édes lekvár
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 10 dkg törött étcsokoládé
  • kb. 2 dl tejszín
  • vaníliáscukor, vagy vaníliaaroma

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a nedveseket és elkeverjük. Muffinformába töltjük a keveréket és 170 fokon előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése