Az ízek harmóniája mindent eredményt fölülmúl, valóban csodásan csokis íze van, az állaga pedig omlósan lágy, kellemesen nedves. A kinézete nem feltétlenül vonzó, bár ez magyarázható gyakorlatlanságommal a muffinkészítés terén. Na de nem is ez a fontos, hanem a csodás csokis íz. A recept így bevonult a mindennapi, könnyen elkészíthető süteményeink közé.
Hozzávalók kb. 2 adag muffinhoz:
- 15 dkg finomliszt
- 2 egész tojás
- 15 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 3 ek barackíz, vagy bármilyen más édes lekvár
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg keserű kakaópor
- 10 dkg törött étcsokoládé
- kb. 2 dl tejszín
- vaníliáscukor, vagy vaníliaaroma
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a nedveseket és elkeverjük. Muffinformába töltjük a keveréket és 170 fokon előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése