Hozzávalók:
- 4 db közepes méretű paradicsompaprika vagy kaliforniai paprika
- 15-20 dkg gomba
- 15-20 dkg brokkolirózsa
- 7 dkg árpa (étkezési árpa, árpagyöngy)
- kb. 10 dkg baconszalonna
- pár szál újhagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- csipetnyi morzsolt borsmenta
- só
- olívaolaj
Az árpát előző este beáztatjuk két-háromszoros mennyiségű vízbe. Másnap három-négyszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Én kuktában szoktam főzni, így kb. egy óra alatt fő meg.
Közben a gombát megmossuk és fölszeleteljük, a brokkolit szintén megmossuk és kisebb darabokra vesszük szét a rózsákat, a bacont kockákra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a bacont majd hozzáadjuk a gombát és a brokkolit, sózzuk, fűszerezzük. Amennyiben szükséges, adunk hozzá plusz zsiradékot és egy kis vizet. Az egészet nagyjából negyedóráig pároljuk. Ha készen van, beledaraboljuk az újhagymát és a metélőhagymát.
Az árpát összekeverjük a zöldséges egyveleggel és megtöltjük vele a félbevágott, magházától megtisztított paprikákat. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, belehelyezzük a paprikákat, egyenként meglocsoljuk őket egy kevés olajjal és kb. 180 fokos sütőben fél órát sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése