2009. december 22., kedd

Brokkolisaláta


Ez a saláta párolt brokkoliból készül, így még langyosan, nem teljesen kihűlve köret benyomását keltheti. Szerintem valóban kiváló köretként is, de kihűtve salátaként fogyasztható.





Hozzávalók:

  • kb. 40 dkg brokkolirózsa
  • kb. 3 dl natúr joghurt
  • 1 fej lilahagyma félkarikákra szelve
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 csokor apróra vágott kapor
  • ízlés szerint citromlé
Brokkolirózsákat használunk a salátához, tehát a friss brokkolit levágjuk a száráró. ha mirelit brokkolit használunk, úgy egyszerűbb a helyzet, mert a zacskóban általában csak rózsákat találunk. Én egy szűrővel ellátott párolóedényben szoktam gőz fölött megpárolni.

A lilahagymát negyedekbe vágjuk és fölkarikázzuk. A joghurtot összekeverjük kis sóval és a fűszerekkel, és az öntetet lágyan összeforgatjuk a brokkolival és a hagymával. Ízlés szerint meglocsoljuk citromlével. Pár órát hűtőben érleljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése