Ez a saláta párolt brokkoliból készül, így még langyosan, nem teljesen kihűlve köret benyomását keltheti. Szerintem valóban kiváló köretként is, de kihűtve salátaként fogyasztható.
Hozzávalók:
- kb. 40 dkg brokkolirózsa
- kb. 3 dl natúr joghurt
- 1 fej lilahagyma félkarikákra szelve
- 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 csokor apróra vágott kapor
- só
- ízlés szerint citromlé
A lilahagymát negyedekbe vágjuk és fölkarikázzuk. A joghurtot összekeverjük kis sóval és a fűszerekkel, és az öntetet lágyan összeforgatjuk a brokkolival és a hagymával. Ízlés szerint meglocsoljuk citromlével. Pár órát hűtőben érleljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése