Hozzávalók:
a tésztához:
- 2 db tojássárgája
- kb. 24 dkg finomliszt
- 2 ek (3 dkg) cukor
- 12 dkg vaj
- 1 kk só
- 1 dl tej
- 3 dkg élesztő
a töltelékhez:
- 3 db tojásfehérje
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg darált dió
- vaníliáscukor vagy vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
Ez idő alatt fölverjük a tojásfehérjéket habnak és összekeverjük a dióval, a porcukorral és a citromhéjjal.
A tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk és rákenjük a diós masszát. Az egyik végénél fogva viszonylag szorosan föltekerjük, de csak annyira, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. Éles késsel ujjnyi vastag karikákat vágunk belőle.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, esetleg megkenhetjük a maradék tojássárgájával. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése