A recept Nagyi és Nati szakácskönyvéből való.
(Kövesdi Natália: Nagyi és Nati szakácskönyve. A magyar makrobiotika kézikönyve. Totem Plusz Könyvkiadó Kft, Budapest. )
Hozzávalók:
- egy csésze lencse
- egy szál sárgarépa, kockára vágva
- egy szelet zeller, kockára vágva
- egy vöröshagyma, karikára vágva
- két babérlevél
- három csipet tengeri só
- egy evőkanál mustár
- 10 dkg vaj
Én ízesítésnek ehhez a mennyiséghez egy evőkanál mustárt és két evőkanál tejfölt használtam. A vajat elhagytam. Jó állagú, kenhető krém lett. Ízében kissé a lencsefőzelékre emlékeztet, de annál jóval könnyebb állagú. El tudom képzelni kenyérre kenve és nyers zöldségekhez mártogatósnak.
Javaslom, hogy a lencsét áztassuk be főzés előtt pár órával, fél nappal, úgy gyorsabban megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése