2010. február 18., csütörtök

Diós isler




Ez a recept a hagyományos magyar isler - már ha lehet ilyenről beszélni - diós változata.

Hozzávalók:

a tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 egész tojás
  • csipetnyi só

a korongok összeragasztásához:
  • valamilyen lekvár

a mázhoz:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 ek étolaj
  • kb. 5 dkg durvára vágott dió
A száraz hozzávalókat összekeverjük és összedolgozzuk a kézmeleg vajjal és a tojással. Fél órát hűtőben pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk és nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztadarabokat újra lehet gyúrni és szaggatni. Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Ez a mennyiség kb. két tepsire elegendő.

Két-két korongot valamilyen lekvárral összeragasztunk.

A csokoládét összetörjük és gőz fölött 3 evőkanál olajjal megolvasztjuk. Az összeragasztott korongokat megmártjuk a csokoládéban és megszárítjuk őket. Két-három óra szükséges s csokoládé megszilárdulásához, addig mindenképpen egymás mellett kell tárolnunk az összeragasztott korongokat.

Az összeérés ideje egy-másfél nap, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a linzertészta átpuhuljon..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése