Ez a recept a hagyományos magyar isler - már ha lehet ilyenről beszélni - diós változata.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- 1 egész tojás
- csipetnyi só
a korongok összeragasztásához:
- valamilyen lekvár
a mázhoz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 ek étolaj
- kb. 5 dkg durvára vágott dió
Ez a mennyiség kb. két tepsire elegendő.
Két-két korongot valamilyen lekvárral összeragasztunk.
A csokoládét összetörjük és gőz fölött 3 evőkanál olajjal megolvasztjuk. Az összeragasztott korongokat megmártjuk a csokoládéban és megszárítjuk őket. Két-három óra szükséges s csokoládé megszilárdulásához, addig mindenképpen egymás mellett kell tárolnunk az összeragasztott korongokat.
Az összeérés ideje egy-másfél nap, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a linzertészta átpuhuljon..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése