2010. április 1., csütörtök

Sárgarépakrém

Saját fejlesztésű könnyű uzsonnakrém. Fogyasztható kenyérre kenve és zöldségmártogatósnak is.



Hozzávalók:

  • egy nagy szál sárgarépa
  • fél fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • őrölt koriander
  • őrölt kömény
  • 3 dkg puha vaj
  • 2-3 ek olaj
A felkarikázott sárgarépát és a felaprított vöröshagymát kevés olajon sóval és kicsi vízzel megpároljuk, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízesítjük őrölt korianderrel. Ha ez készen van, hozzáadjuk a puha vajat és a mustárt, majd mixerrel pürésítjük. Fogyasztás előtt hűtőben érleljük pár órát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése