2010. július 14., szerda

Cukkínikrémleves




A cukkinikrémleves egy saját fűszerezésű változata olvasható itt. Mivel a cukkini egy eléggé semleges ízű zöldség, többféle fűszerrel is finom lehet. Ez a kapros-tárkonyos kombináció némi tejföllel enyhén savanykás ízű, kiváló hűsítő a nyári melegben.

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 1 közepes nagyságú zsenge cukkini
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • esetleg 1-2 szelet zeller vagy petrezselyemgyökér
  • 3-4 ek olívaolaj, étolaj, vagy egy kis darab vaj
  • kb. 2 dl tejföl
  • kb. 1 kk. keményítő
  • ízlés szerint kapor, tárkony, petrezselyemzöld
A zsenge cukkinit megmossuk, héjastól felvágjuk és a vörös- és fokhagymával együtt kevés zsiradékon kicsi vízzel és sóval pároljuk, ízlés szerint fűszerezzük a fent felsorolt fűszerekkel. Ez elég hamar készen van, kb. 10 perc alatt. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a kiskanálnyi keményítőt, majd tovább pürésítjük. Vizet adunk hozzá és összeforraljuk. Tálalhatjuk reszelt sajttal vagy pirított kenyérkockákkal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése