Egyszer már kipróbáltam egy cukkinikrém-receptet, azt is citromos ízesítéssel, de sajnos hihetetlenül ehetetlenre sikerült. Már nem emlékszem, mivel volt keverve a cukkini, de az állaga sem volt megfelelő. Akkor úgy találtam, hogy az átható citromos íz sem illik hozzá.
Most újból kedvet kaptam hozzá, hogy cukkinikrémet kreáljak. Olyan alapanyagokkal kevertem, amelyekről biztosan tudtam, hogy illenek hozzá, és az eredmény biztosan kenhető, krémes lesz. Mikor már majdnem készen volt, úgy érzetem, még hiányzik belőle valami, valami picit savanykás íz. Így mégiscsak került bele egy kis citromlé. Ez a pici mennyiség határozottan jót tett neki, kicsit pikánsabb lett így.
Hozzávalók:
- 30 dkg cukkini
- 2-3 ek olívaolaj
- 10 dkg valamilyen sajt (én trappista sajtot használtam)
- 5 dkg puha vaj
- só
- bazsalikom
- 1-2 kk citromlé
A megmosott, karikára vágott cukkinit olívaolajon sóval és bazsalikommal megpároljuk. Párolhatjuk vajon is, én úgy gondoltam, kipróbálom olívaolajon, hátha ad neki egy kis plusz ízt. Ez kb. 10 perc alatt készen is van. Hagyjuk kihűlni, majd a többi hozzávalóval együtt egy magas falú edényben botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint teszünk hozzá sót és egy kis citromlevet. Fogyasztás előtt hűtőben érleljük pár órán át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése