2010. június 27., vasárnap

Csirkemellpástétom




Ezt az oldalt nézegetve jutott eszembe ez a húskrémrecept. Ami itthon volt, és amiről úgy gondoltam, hogy finom lehet együtt fogyasztva, azt összeraktam egy krémbe. A baconszalonna íze elég markánsan jelen van benne, a mustár ilyen mennyiségben viszont csak enyhe zamatot ad neki. Ha még pár órán belül fogyasztjuk, kenhető krém állagú, később a vaj miatt akár szelhető keménységű is lehet. Összességében egy nagyon ízes, laktató uzsonnakrém.



Hozzávalók:
  • 25 dkg csirkemell
  • 5 dkg húsos baconszalonna
  • kb. 10 dkg vaj
  • 1 szál sárgarépa
  • majoránna
  • 1 ek mustár
A felkockázott csirkemellet a baconszalonnával és a felkarikázott sárgarépával együtt megpirítjuk, közben fűszerezzük. Hozzáadunk egy kis vizet és nagyjából fél óra alatt készre pároljuk, a levét teljesen elfőzzük. A húst a zöldséggel botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a puha vajat, végül még mustárral fűszerezzük. Fogyasztás előtt hűtőben érleljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése