Könnyű, nyári ízváltozat egy zöldséges-húsos ételre.
Hozzávalók, tetszés szerinti mennyiségben:
- csirkecombok
- combonként 1-2 ek paradicsomszósz
- pár ek étolaj
- kis víz
- só
- személyenként 1 db nagyobb cukkini
A csirkecombokat megmossuk, ha vannak rajta maradék tollak, megtisztítjuk. Kicsit besózzuk. Lefedhető tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, meglocsoljuk kevés olajjal és némi paradicsompürével, kis vizet öntünk alá. Lefedve sütjük kb. háromnegyed órán át 200 fokon, légkeveréses alsó-felső funkción. Egyszer-kétszer meg is forgatjuk sütés közben, hogy a paradicsomos szaft jól átjárja. Ha kellően átpuhult, a fedőt levesszük és még kb. 15-20 percig fedő nélkül pirítjuk. Ha készen van, kiszedjük a combokat egy tálba, a szaft marad a sütőedényben.
A cukkinit közben héjastól vékony csíkokra vágjuk. Beleforgatjuk a szaftba. 200 fokon, időnként megforgatva 20-30 percig grillezzük. Ha kevésnek találjuk a szaftot, tehetünk még hozzá egy kis paradicsompürét.
Ha szeretnénk, erőteljesebbé tehetjük a fűszerezést némi fokhagymával, esetleg bazsalikommal, majorannával, oregánóval kiegészítve. De így egyszerűen paradicsomosan is nagyon finom étel lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése