Folyamatosan kekszrecepteket keresek. Olyanokat, amik valóban kekszállagúak lesznek, olyan omlósak, roppanósak. Találtam egy nagyon jó omlós állagú vajas kekszreceptet, amit kétféle ízben is elkészítettem, az eredeti citromos változatban és csokisan. Az eredeti recept Stahl Judit receptjei között található dán citromos keksz.
Én pár apró módosítást tettem a receptben.
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- csipetnyi só
- 22,5 dkg vaj
- 6-7 dkg porcukor
- egy vanília kikapart belseje/vaníliaaroma
- 2 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- vagy citrom helyett 10 dkg apróra tört étcsokoládé
Annyira finom, omlós lett az első adag, valóban annyira finom kekszállagú, hogy muszáj volt megpróbálnom csokis változatban is. Ez annyiban különbözik a citromostól, hogy reszelt citromhéj és lé helyett 10 dkg tört étcsokoládét kevertem a tésztába. Apróra törtem, a saját csomagolásában klopfolóval. Ez is nagy sikert aratott itthon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése