Adott itthon két üveg baracbefőtt, két kisgyerek nehezítésnek, és némi süteménykívánás.
Mit lehet ebből könnyen, lehetőleg gyorsan kihozni? Rátaláltam a barackos krémes sütire különféle oldalakon, blogokon, ami némi átalakítással el is készült.
Hozzávalók:
a tésztához:
1,5 dl étolaj
5 egész tojás
kb. 1,2 dl tej
35 dkg finomliszt
20 dkg cukor
3 kk sütőpor
2-3 ek jó minőségű kakaópor a tészta másik feléhez
a tészta tetejére:
másfél üveg barackbefőtt fölszelve
a krémhez:
2 dl tej
2 dl tejszín
6 dkg étkezési keményítő
4 ek cukor
fél üveg barackbefőtt turmixolva
a sütemény tetejére:
kb. 5 dkg étcsokoládé reszelve
tepsiméret: 24x35 cm
Összekeverjük az étolajat a cukorral és az egész tojásokkal, kicsi tejjel, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Közben hozzáadjuk még a maradék tejet is. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, ha esetleg túl sűrű lenne így, akkor még 2-3 ek tejet is. Rásimítjuk a sárga tészta tetejére. Egyenletesen elosztva belenyomkodjuk a fölszelt barackokat - amiből valójában sokkal többet is elbírna a sütemény, mint ez a mennyiség, szóval csak bátran a barackkal -, majd betoljuk az előmelegített sütőbe. 170 fokon légkeveréses funkción kb. 30 percig sütjük.
A krémhez voltaképpen pudingot főzünk a tejből, tejszínből és a keményítőből. Mikor már sűrűsödni kezd a krém, hozzáadjuk a turmixolt barackokat és készre főzzük. Ez egy kicsit lágyít a krémen, de nem lesz folyós tőle.
A sütemény tetejére simítjuk a krémet, megszórjuk reszelt csokoládéval és pár órára hűtőbe tesszük. Ha láthatóan jól összeállt, szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése