2012. szeptember 22., szombat

Barackos krémes kevert sütemény





Adott itthon két üveg baracbefőtt, két kisgyerek nehezítésnek, és némi süteménykívánás.
Mit lehet ebből könnyen, lehetőleg gyorsan kihozni? Rátaláltam a barackos krémes sütire különféle oldalakon, blogokon, ami némi átalakítással el is készült.

Hozzávalók:

a tésztához:
1,5 dl étolaj
5 egész tojás
kb. 1,2 dl tej
35 dkg finomliszt
20 dkg cukor
3 kk sütőpor
2-3 ek jó minőségű kakaópor a tészta másik feléhez

a tészta tetejére:
másfél üveg barackbefőtt fölszelve

a krémhez:
2 dl tej
2 dl tejszín
6 dkg étkezési keményítő
4 ek cukor
fél üveg barackbefőtt turmixolva

a sütemény tetejére:
kb. 5 dkg étcsokoládé reszelve

tepsiméret: 24x35 cm

Összekeverjük az étolajat a cukorral és az egész tojásokkal, kicsi tejjel, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Közben hozzáadjuk még a maradék tejet is. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, ha esetleg túl sűrű lenne így, akkor még 2-3 ek tejet is. Rásimítjuk a sárga tészta tetejére. Egyenletesen elosztva belenyomkodjuk a fölszelt barackokat - amiből valójában sokkal többet is elbírna a sütemény, mint ez a mennyiség, szóval csak bátran a barackkal -, majd betoljuk az előmelegített sütőbe. 170 fokon légkeveréses funkción kb. 30 percig sütjük.

A krémhez voltaképpen pudingot főzünk a tejből, tejszínből és a keményítőből. Mikor már sűrűsödni kezd a krém, hozzáadjuk a turmixolt barackokat és készre főzzük. Ez egy kicsit lágyít a krémen, de nem lesz folyós tőle.

A sütemény tetejére simítjuk a krémet, megszórjuk reszelt csokoládéval és pár órára hűtőbe tesszük. Ha láthatóan jól összeállt, szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése