Hozzávalók:
a töltelékhez:
- 50 dkg darált hús, jelen esetben sertéshúsból készült
- 20 dkg vöröshagyma
- 4-5 ek étolaj
- só
- 2-3 ek pirospaprika
- 2-3 vékony szelet zöldpaprika
- 1 kisebb paradicsom
- 1-2 kk őrölt kömény
- 2-3 ek tejföl
A vöröshagymát apróra vágjuk és a darált hússal együtt kevés olajon kicsi sóval megpirítjuk. Hozzáadjuk az őrölt köményt, a szeletelt paradicsomot és a zöldpaprikát, majd felengedjük kis vízzel és pároljuk. Ha felforrt, a pirospaprikát kevés olajban és némi forró vízzel, amit a húsléből veszünk elkeverjük, majd hozzáadjuk a húshoz. Készre pároljuk az egészet, kb. 40 percig. Tulajdonképpen a darált hús akár hamarabb is készen van, ám ahhoz, hogy a hagymából jó kis szaft legyen, szükséges legalább ennyi idő. A végén elkeverjük benne a tejfölt.
A palacsintákba betöltjük a húsos tölteléket, szaft nélkül vagy csak minimális szafttal. Én a palacsinták két végét behajtottam, úgy fektettem őket a tepsibe. Mikor szépen egymás mellé kerültek a tepsiben, rálocsoljuk a szaftot. Sütőbe toljuk, kb. 10 percre összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése