A kertben itt a sok friss fűszernövény végre, ez jó alkalmat ad arra, hogy kipróbáljak valamilyen pestós tésztát. Így elsőre egy nagyon egyszerűvel próbálkoztam. Nem tudom, honnan való ez a név és ez az ízkombináció, én képeken találtam rá az interneten, majd szabad mennyiségekkel kipróbáltam, úgy, hogy jó szószos-ízes legyen a tészta.
Hozzávalók a mártáshoz:
- 3-4 gerezd fokhagyma
- egy nagy csokor friss petrezselyemzöld
- pár szál friss kakukkfű
- csipetnyi fehérbors
- csipetnyi só
- egy kis darabka vaj
- 1-1,5 dl tejszín
- 5-10 dkg trappista sajt
A zúzott fokhagymát és az apóra vágott fűszernövényeket egy serpenyőben pici sóval vajon megpirítottam, majd hozzáöntöttem a tejszínt, összeforraltam. Átöntöttem egy egyéb tálba és botmixerrel belementem, hogy a fűszernövények biztosan jó aprók legyenek. Vissza a serpenyőbe az egészet, majd belereszeltem a sajtot és addig kevertem, míg jól összeolvadt az egész.
Közben kifőztem a tésztát.
A tésztát összemelegítettem a mártással és már tálaltam is.
Nagyon ízletes, szószos, friss ízű étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése