2012. október 21., vasárnap

Egyszerű halgolyók




Ez az étel maradékfelhasználásra épül. El lehet készíteni maradék sült halból, akár halkonzervből is, de bármilyen sült hús is megfelel hozzá. Most éppen citromos-petrezselyems sügérből készült, ami abban a formában már nem akart elfogyni.

Hozzávalók:
  • talán 3-4 szeletnyi sült hal maradék
  • kb. egy maréknyi zabpehely
  • 1 egész tojás
  • kb. egy maréknyi reszelt trappista sajt
  • esetleg egyéb fűszerek, só, ízlés szerint
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
A halat, és a zabpelyhet botmixerrel jól összetörjük. Ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, majd összekeverjük egy tojással és a reszelt sajttal. Fél-egy órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát nedvességgel. Golyókat formázunk belőle és beleforgatjuk zsemlemorzsába. Forró olajban pár perc alatt kisütjük.

Saláta vagy bármiféle egyéb zöldséges köret jól illik hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése