http://www.mindmegette.hu/mexikoi-bableves-csirkemellel.recept/
Szerettem volna egy olyan bablevest, ami zöldségesebb, könnyebb, mint a hagyományos magyar babos ételek, és könnyebb, mint a könnyebb, mint a mindenféle vegán konyhák fehérjebomba babételei. Ebből is látszik, hogy számomra a szárazbab alapvetően nem tartozik a könnyen emészthető ételek közé, főleg, ha nem megfelelően van elkészítve, nem megfelelő alapanyagokkal van párosítva.
én a következő hozzávalókkal készítettem:
- kb. 20 dkg száraz vörösbab
- ehhez 3 db csirke felsőcomb felkockázva
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 db kisebb paradicsom
- 1 fehér húsú paprika
- térfogatra kb. ugyanannyi fagyasztott kukorica, mint bab
- étolaj
- morzsolt korianderlevél
- őrölt kömény
- kevés őrölt fehérbors
- esetleg némi kakukkfű
- 1-2 kiskanál őrölt pirospaprika
- vagy ízlés szerint egyéb fűszerek
A babot egy éjszakás áztatás után külön főztem, kb. két órahosszáig. Mikor készen lett, leöntöttem a főzővizét. A felkockázott húst az apróra vágott hagymával kevés olajon pirítottam, hozzáadtam a fűszereket és a felszelt paradicsomot, paprikát. Kicsit olyan lett ebben a fázisban, mintha egy lecsós alapot készítenék, csak másfajta fűszerezéssel. Felöntöttem vízzel. Mikor a hús már nagyjából készre főtt, hozzáadtam a megfőtt babot és a kukoricát. Forráskor kevés pirospaprikával fűszereztem még.
Könnyed, zöldséges ízű, nekünk kicsit egzotikus ízvilágú, kinézetű leves. Egytálételként is megállja a helyét, vagy valamilyen könnyebb második fogással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése