A receptet kissé átalakítottam a mi ízlésünkhöz.
hozzávalók:
- 12-15 dkg darált dió
- 15 dkg zabpehely liszt
- kb. 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg cukor
- vaníliás cukor
- esetleg csipet fahéj
- 20 dkg vaj
- 3 egész tojás
- 1-2 evőkanál tejföl vagy joghurt
Ez egy vajas linzertészta, tehát nem feltétlenül könnyen nyújtható, viszont könnyen morzsálódó lesz az állaga.
Egy kisebb deszkára nyújtom, igazítom a tésztát, kb. másfél- 2 cm vastagra nyújtva, és így kinyújtva hűtőbe teszem nagyjából egy órára pihentetni. A vajas tésztának az a jó, ha hidegen szaggatjuk, ha a vaj újra összeállt benne, nem lágy már a tészta.
Pogácsaszaggatóval félköröket, holdakat szaggatok belőle, majd előmelegített sütőben, kb. 160 fokon nagyjából 10 perc alatt készre sütöm. Én légkeveréses funkción szoktam sütni.
A sütemény állagával lehet egy kicsit játszani attól függően, meddig sütjük: ha már kap egy kis színt is, akkor kívül ropogós, belül puha lesz. Mi így szeretjük a legjobban.
De lehet még ropogósabbra sütni, vagy puhábbra is hagyni.
Ebből a mennyiségből 2 nagy tepsi sütemény jön ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése