2009. november 29., vasárnap

Babos tál I.

Valamilyen babos-húsos ételt akartunk készíteni, kifejezetten kuktában, hogy hamar elkészüljön és jól összefőjenek az ízek. A fűszerezés részben spontán módon, részben különféle receptek (pl. indiai babos ételek) olvasása kapcsán alakult így.



Hozzávalók (kb. 3-4 személyre)

  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg szárazbab
  • kukorica, ízlés szerint
  • 3-4 ek paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 egész babérlevél
  • 2 kk őrölt kömény
  • 2 kk kurkuma
  • 1-2 ek étolaj
A főzéshez: egy kukta és víz

A húst, a babot, az apróra vágott vöröshagymát a fűszerekkel és a pici olajjal beletesszük a kuktába, vizet öntünk rá és majdnem készre főzzük. Ez kb. egy órán át tartott. Kb. 10 percre beletesszük a végén a morzsolt kukoricát, sózzuk, még fűszerezzük, ha szükséges. A végén a babérleveleket kivesszük belőle.

Egytálételnek is kitűnő, vagy valamilyen könnyű zöldséglevessel tartalmas főétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése