Hozzávalók (kb. 3-4 személyre)
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg szárazbab
- kukorica, ízlés szerint
- 3-4 ek paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- só
- 3-4 egész babérlevél
- 2 kk őrölt kömény
- 2 kk kurkuma
- 1-2 ek étolaj
A húst, a babot, az apróra vágott vöröshagymát a fűszerekkel és a pici olajjal beletesszük a kuktába, vizet öntünk rá és majdnem készre főzzük. Ez kb. egy órán át tartott. Kb. 10 percre beletesszük a végén a morzsolt kukoricát, sózzuk, még fűszerezzük, ha szükséges. A végén a babérleveleket kivesszük belőle.
Egytálételnek is kitűnő, vagy valamilyen könnyű zöldséglevessel tartalmas főétel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése