2009. december 1., kedd

Fokhagymás párolt zöldbab

Párolt zöldbabot szoktam készíteni zöld és sárga színű zöldbabból is, többféleképpen fűszerezve. Fokhagyma azonban szinte mindig kerül rá. Ez most az egyik legegyszerűbb változat.




Hozzávalók:

  • zöldbab
  • fokhagyma, ízlés szerint (lehetőleg jó sok)
  • kicsi vaj
  • kis tejföl, ízlés szerint, de elhagyható

A mennyiségeket nem szoktam mérni. Minden attól függ, hány személyre készül, a fűszerek pedig ízlés szerint adagolhatóak.

A felvágott zöldbabot egy kis vajon elkezdem párolni, majd sózom, öntök hozzá egy kis vizet, lefedem és majdnem készre párolom. Ez lehet egészen puha is, de hagyhatjuk egy kicsit roppanósra is. Mielőtt készen van, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a tejfölt, majd még rottyantok egyet rajta.

A legegyszerűbb serpenyőben vagy wokban elkészíteni, így nem ég oda egyáltalán.

Mi köretként szoktuk enni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése