2009. december 9., szerda

Sütőtökkrémleves

Nagyon sok leves receptet lehet találni sütőtökből , egymástól jelentősen eltérő fűszerezéssel. Úgy gondoltam, én ezektől függetlenül létrehozok egy saját verziót, kísérletezve egy kicsit az ízekkel.



Hozzávalók:
  • sütőtök
  • vöröshagyma
  • kicsi vaj
  • őrölt kömény
  • őrölt szekfűszeg
  • kurkuma
  • egy kevés tejszín

A sütőtököt és a vöröshagymát megpucolom, felkockázom, kicsi vajon sóval megpirítom, majd vízzel fölengedve puhára főzöm. Közben fűszerezem az említett fűszerekkel, ízlés szerint. A sült tökkel ellentétben a sütőtök így főzve rendkívül hamar puha lesz. Turmixolom, majd elkeverem egy kis tejszínnel, összeforralom, és készen is van.

Mennyiségeket nem mértem. Most egy kisebb sütőtök felét készítettem el, amiből kb. 3-4 adag leves lett.

Levesbetétnek ízlés szerint több mindent használhatunk, akár hagyományos tésztaszerűeket, vagy reszelt sajtot, olajos magvakat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése