Hozzávalók:
- sütőtök
- vöröshagyma
- kicsi vaj
- őrölt kömény
- őrölt szekfűszeg
- kurkuma
- só
- egy kevés tejszín
A sütőtököt és a vöröshagymát megpucolom, felkockázom, kicsi vajon sóval megpirítom, majd vízzel fölengedve puhára főzöm. Közben fűszerezem az említett fűszerekkel, ízlés szerint. A sült tökkel ellentétben a sütőtök így főzve rendkívül hamar puha lesz. Turmixolom, majd elkeverem egy kis tejszínnel, összeforralom, és készen is van.
Mennyiségeket nem mértem. Most egy kisebb sütőtök felét készítettem el, amiből kb. 3-4 adag leves lett.
Levesbetétnek ízlés szerint több mindent használhatunk, akár hagyományos tésztaszerűeket, vagy reszelt sajtot, olajos magvakat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése