Hozzávalók:
a 2 db 2 tojásból sült piskótalaphoz egyenként (közepes vagy kisebb méretű tepsiben sütve):
- 2 db tojás
- 2 ek víz
- 2 ek finomliszt
- 2 ek cukor
- 1/2 kk sütőpor
a mákos tésztához:
- 25 dkg darált mák
- 2 db tojás
- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
- 5 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
a krémhez:
- 2 dl tej
- 1,5 cs vaníliás pudingpor
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg vaj
- 5-6 ek cukor
A két piskótalaphoz kikeverjük a tojássárgájákat a cukorral, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A lapokat légkeveréses sütőben sütjük ki. Ez 160 fokon kb. 15 perc.
A mákos tésztához először is félreteszünk a mákból 3-4 evőkanálnyit, elkeverve egy kis porcukorral.
A többi mákból és az egyéb összetevőkből egy egyszerű kevert tésztát készítünk, a tojások fehérjét habként adjuk hozzá. Ezt ugyanúgy kisütjük, mint a piskótalapokat.
A vaníliapudingból, a tojássárgájából és a tejből cukorral krémet főzünk. Ha kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a szobahőmérsékletű, lágy vajat.
Az egyik piskótalapot visszahelyezzük a tepsibe, amiben sütöttük. Megkenjük krémmel, ráhelyezzük a mákos lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd rátesszük a második piskótalapot. Egy kis krémet hagyunk a tetejére is. Ezt megszórjuk a porcukorral elkevert mákkal. Hűtőbe tesszük, fél napot hagyjuk érni, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése