Hozzávalók kb. 2 személyre
- 50 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek tejföl
- só
- majoránna
- őrölt kömény
- étolaj
- pirospaprika
- paradicsom
- bors, fehérbors
- újhagyma
- étolaj helyett kacsazsír
A vöröshagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk sóval egy kis olajon, majd vizet öntünk alá és pároljuk. Eközben a gombát megmossuk, felvágjuk, majd a hagymával összekeverjük, fűszerezzük. Rövid időközönként szükséges lehet kis vizet adni hozzá. Mindig csak annyit adjunk hozzá, ami éppen hogy ellepi. Inkább pároljuk az ételt, ne főzzük, így ízesebb marad. Mikor készre párolódott, tehát a hagyma már valamelyest szétment és a gomba is puha, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát és a tejfölt. A pirospaprikánál ez úgy történik, hogy 1-2 ek étolajban elkeverjük a pirospaprikát majd hozzáadunk az étel forró párolólevéből. Az olajban szinte feloldódik a paprika, a meleg létől pedig megduzzad. A meleg párolólevet addig adjuk hozzá folyamatosan, míg egy kicsit hígabb, sima paprikamasszát kapunk, és ezt adjuk az ételhez. Hozzáadunk ízlés szerint tejfölt is és összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése