Hozzávalók kb. 3 adaghoz:
- kb. 40-50 dkg darált hús
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1-2 szelet zeller
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 8-10 dl paradicsompüré
- só
- 1-2 kk méz
- bazsalikom
- oregánó
- őrölt rozmaring
- fehérbors
- 4-5 ek olívaolaj
A zöldségeket és a hagymákat felszeljük, felaprítjuk, olívaolajon sóval megpirítjuk, majd vizet öntve alá készre pároljuk. Közben fűszerezzük. A végén hozzáadjuk a paradicsompürét és a kész darált húst, összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk és édesítjük ízlés szerint.
Durumtésztát főzünk ki, rátesszük a húsragut, esetleg összemelegítjük vele és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
A fűszerezés, sózás és édesítés arányain sok múlik attól függően is, hogy szárított vagy friss fűszereket használunk, illetve milyen márkájú paradicsompürét teszünk hozzá. Ezek a fűszerek jól harmonizálnak egymással. Az arányokon múlik, hogy markánsabb, vagy lágyabb ízt hozunk ki belőle.
Paradicsompüréből én egy olasz márkájú, állagában a sűrűbb püré és a paradicsomlé között elhelyezkedő, enyhén sózott változatot szoktam használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése