Ez egy nagyon egyszerű recept, tulajdonképen csak össze kell pakolni a hozzávalókat egy sütőedénybe és magától készen van.
Hozzávalók:
- 3 nagyobb darab csirkecombhoz
- 8-10 darab közepes méretű alma
- szárított ételízesítő fűszerkeverék (sómentes)
- kicsi só
- kicsi olaj vagy vaj
Az alma fűszerezéséhez:
- kb. 5 dkg vaj
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- csipetnyi őrölt fahéj
- 1 citrom leve
- 1 narancs leve
- 1-2 kiskanálnyi méz
- kicsi víz
Közben az almákat megpucoljuk, gerezdekre vágjuk. Egy kis vízben elkeverjük a citromlevet, narancslevet, a mézet és a fűszereket, a felolvasztott vajat, és jól összeforgatjuk az almagerezdekkel.
Az almát hozzáöntjük a csirkéhez, és a sütőt valamilyen légkeveréses vagy grilles funkcióra állítva összesütjük őket, 20-30 percen át, fedő nélkül. Így szépen megpirulnak. Közben egyszer-kétszer át is forgatjuk az egészet, hogy az alma kapjon egy kicsit a husi szaftjából is.
Nagyon finom, illatos téli étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése