2011. január 22., szombat

Almás sült csirke



Ez egy nagyon egyszerű recept, tulajdonképen csak össze kell pakolni a hozzávalókat egy sütőedénybe és magától készen van.



Hozzávalók:
  • 3 nagyobb darab csirkecombhoz
  • 8-10 darab közepes méretű alma
  • szárított ételízesítő fűszerkeverék (sómentes)
  • kicsi só
  • kicsi olaj vagy vaj

Az alma fűszerezéséhez:
  • kb. 5 dkg vaj
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 1 citrom leve
  • 1 narancs leve
  • 1-2 kiskanálnyi méz
  • kicsi víz
A csirkecombokat sózzuk, fűszerezzük, beletesszük egy jénaiba, szelünk rá egy kis vajat, öntünk rá pár evőkanálnyi vizet. Lefedve sütőbe tesszük, és a legmagasabb fokozaton kb. fél-háromnegyed órát sütjük, tehát majdnem készre.

Közben az almákat megpucoljuk, gerezdekre vágjuk. Egy kis vízben elkeverjük a citromlevet, narancslevet, a mézet és a fűszereket, a felolvasztott vajat, és jól összeforgatjuk az almagerezdekkel.

Az almát hozzáöntjük a csirkéhez, és a sütőt valamilyen légkeveréses vagy grilles funkcióra állítva összesütjük őket, 20-30 percen át, fedő nélkül. Így szépen megpirulnak. Közben egyszer-kétszer át is forgatjuk az egészet, hogy az alma kapjon egy kicsit a husi szaftjából is.

Nagyon finom, illatos téli étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése