Ez a fasírt azért készült zöldséggel, mert szerettem volna valamilyen kevésbé tömény, nem hagyományos, tehát nem szénhidrát-fehérje kombinációjú ételt előállítani. Szerintem teljesen kielégítő lett az eredmény, ízre és állagra is.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka darált hús
- 30 dkg cukkini (zsenge)
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- majoránna
- őrölt kömény
- só
- kacsazsír/vaj
- 1 tojás
- 4 db főtt tojás
A zöldség miatt a fasírt valószínűleg levet eresztett, amit nyugodtan öntsünk le róla. Az őzgerincformából borítsuk ki a fasírtot, lehetőleg egyben, és utána szeleteljük. Én szilikonos formát használtam, abból nagyon egyszerűen kijött.
Ebből a mennyiségű húsból és zöldségből kb. 8-10 szeletnyi fasírt lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése