2011. január 18., kedd

Cukkinis fasírt




Ez a fasírt azért készült zöldséggel, mert szerettem volna valamilyen kevésbé tömény, nem hagyományos, tehát nem szénhidrát-fehérje kombinációjú ételt előállítani. Szerintem teljesen kielégítő lett az eredmény, ízre és állagra is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka darált hús
  • 30 dkg cukkini (zsenge)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • kacsazsír/vaj
  • 1 tojás
  • 4 db főtt tojás
A darált húst összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt héjas cukkinivel, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a nyers tojással és a fűszerekkel, esetleg adunk hozzá egy evőkanál kacsazsírt is (A pulykahús mellé érdemes valamilyen zsiradékot használni, mert enélkül esetleg túlságosan kemény lesz a fasírt. ). A tojásokat keményre főzzük. Egy őzgerincforma alját kibéleljük a húsos masszával, sorba rakjuk rajta a tojásokat, majd a maradék húsos masszával befedjük. Esetleg szelünk a tetejére egy kis vajat, vagy kacsazsírt (vagy bármilyen zsiradékot). Sütőben 200 fokon kb. háromnegyed órát sütjük.

A zöldség miatt a fasírt valószínűleg levet eresztett, amit nyugodtan öntsünk le róla. Az őzgerincformából borítsuk ki a fasírtot, lehetőleg egyben, és utána szeleteljük. Én szilikonos formát használtam, abból nagyon egyszerűen kijött.

Ebből a mennyiségű húsból és zöldségből kb. 8-10 szeletnyi fasírt lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése