2021. március 8., hétfő

Hagymás sült cékla

 Köretként szoktuk enni ezt az ételt.



 hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 4 közepes/nagy fej cékla
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só 

 


 

 

A hagymákat és a céklákat megpucolom. A hagymát félbevágom és felszeletelem. A céklát vékony karikákra vágom. Egy lefedhető sütőtálba helyezem a hagymát és a céklát, vegyesen. Megszóróm egy kis sóval, meglocsolom az olajjal. Fedett tálban sütöm 180 - 200 fokon kb. egy órahosszáig. Közben két-három alkalommal összeforgatom, ha szükséges utánsózom. Tapasztalatom szerint víz nem szükséges hozzá.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése