Végre találtam egy jó alapreceptet. Annyi kísérletezés történt már, és annak ellenére, hogy muffint sütni igazán egyszerű, sokszor visszarettentett, hogy majd túl száraz lesz, összeesik, nem elég ízes, stb...
Ez az alaprecept többféleképpen ízesíthető, igazán jó, nedves-szaftos állagú lesz, jól összeáll, szépen fel is emelkedik.
Ez itt csokis és vaníliás változat.
A bögre, amit használni szoktam kb. 2,5 dl-es. Ebből az adagból pedig 14- 16 db nagyobb muffin készül
hozzávalók:
- 2 bögre finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3/4 bögre cukor
- 1 kk fahéj
- 0.25 bögre olaj
- 1 tojás
- 1 bögre tej
- 1 bögre bármilyen darabos hozzávaló: pl. tört csokoládé, aszalt gyümölcsök, mandula, dió,
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, külön a nedves hozzávalókat, majd egyben. Kb. 180 fokod sütőben sütöm, először kb. 10 percig légkeveréssel, majd alsó-felső sütésen még 10-15 percet.
Mi eddig alapvetően csokival (1 tábla étcsokoládé beletörve) és vanília ízesítésben készítettük. Most elkészült úgy is, hogy a tetetejére gesztenyekrém került. A fényképek nem túl bizalomgerjesztőek, a muffin viszont annál finomabb volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése