2021. március 16., kedd

Sült padlizsán mediterrán módra

Ez egy mediterrán ihletésű sült padlizsán recept, rendkívül harmonikus ízekkel. Nagyon jól illik sült halhoz. Ez a mennyiség 3-4 személre elegendő köret.

hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • só, oregánó, bazsalikom, fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma

a marinara szószhoz: 

  • 1 db fehérhúsú paprika (lehet piroshúsú is)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4-5 ek paradicsompüré, ha van, akkor 3-4 db paradicsom apró kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2-3 ek olívaolaj

a tetejére: 

  • kb 5 dkg reszelt parmezán (de trappista sajttal is kiváló) 

A szószhoz apróra vágjuk a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot. Kevés olívaolajon sóval megfuttatjuk. Pároljuk, ha szükséges, kis vizet is adhatunk hozzá. Ha puha, villával összenyomkodjuk. Nem szükséges, hogy teljesen sima legyen, megfelelő, ha kicsit darabos.

A padlizsánokat megmossuk, végét levágjuk, ujjnyi szeletekre vágjuk. A tepsit vékonyan megolajozzuk, ráfektetjük a padlizsánszeleteket, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Következő sor padlizsán, rá a fűszerkeverék. 

Kb. 10-15 percnyi sülés után rákenem a szószt, megszóróm a sajttal és készre sütöm.

Sütés összesen: kb. 30 percen át, 180-200 fokon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése