Ez egy mediterrán ihletésű sült padlizsán recept, rendkívül harmonikus ízekkel. Nagyon jól illik sült halhoz. Ez a mennyiség 3-4 személre elegendő köret.
hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- só, oregánó, bazsalikom, fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
a marinara szószhoz:
- 1 db fehérhúsú paprika (lehet piroshúsú is)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4-5 ek paradicsompüré, ha van, akkor 3-4 db paradicsom apró kockára vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2-3 ek olívaolaj
a tetejére:
- kb 5 dkg reszelt parmezán (de trappista sajttal is kiváló)
A szószhoz apróra vágjuk a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot. Kevés olívaolajon sóval megfuttatjuk. Pároljuk, ha szükséges, kis vizet is adhatunk hozzá. Ha puha, villával összenyomkodjuk. Nem szükséges, hogy teljesen sima legyen, megfelelő, ha kicsit darabos.
A padlizsánokat megmossuk, végét levágjuk, ujjnyi szeletekre vágjuk. A tepsit vékonyan megolajozzuk, ráfektetjük a padlizsánszeleteket, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Következő sor padlizsán, rá a fűszerkeverék.
Kb. 10-15 percnyi sülés után rákenem a szószt, megszóróm a sajttal és készre sütöm.
Sütés összesen: kb. 30 percen át, 180-200 fokon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése