2010. február 16., kedd

Bazsalikomos-fokhagymás párolt brokkoli

Legegyszerűbb brokkolirózsákból készíteni serpenyőben.




Hozzávalók:

  • brokkolirózsák tetszés szerinti mennyiségben
  • egy kis vaj
  • fokhagyma (jó sok)
  • bazsalikom
  • esetleg egy kis tejföl
A brokkolit rózsáira szedjük, a fás és keményebb száraktól megtisztítjuk. A szárak jók lesznek mondjuk valamilyen zöldséglevesbe, vagy brokkolikrémlevesbe. Egy kis vajat fölolvasztunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a brokkolit, a zúzott fokhagymát, sózzuk és megszórjuk bazsalikommal, mindezt ízlés szerint. Lehetőleg olyan edényt válasszunk, amiben az összes brokkolirózsa leér az edény aljára, hogy ne legyen szükség túl sok kevergetésre és így ne törjenek össze a brokkolirózsák. Amennyiben kicsit pirult a vajon ez az egész, öntünk hozzá egy kis vizet és fedő alatt készre pároljuk. Csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy az alján legyen valamennyi, ne fedje el az egészet. Ha szükséges, közben pótoljuk. Ha szeretjük, a végén tehetünk hozzá egy kis tejfölt is.

Mirelit brokkoliból készítve nagyon hamar, kb. 10-15 perc alatt készen van, frissből valamivel tovább tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése