2010. február 6., szombat

Serpenyős hagymás sült máj


Egy nagyon egyszerű étel, talán nem is való egy ilyen blogba, azonban a cél érdekében ez is összegyűjtésre került. Gyorsan készen van, egyszerűen elkészíthető. Fogyasztható ebédre valamilyen körettel, de akár önmagában vagy kenyérrel is vacsorára.

Hozzávalók:
  • kb. fél kg. csirkemáj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
  • étolaj





Pár evőkanálnyi étolajat felforrósítunk egy serpenyőben, beledobjuk a hagymát, sózzuk, és rátesszük a májat is. Így együtt pirítjuk őket fehéredésig. Utána adunk hozzá egy kis vizet, csak annyit, hogy éppen ellepje, fedőt teszünk a serpenyőre és pároljuk. Én kb. fél órát szoktam így sütni-párolni, mert úgy szeretem, ha a máj rendesen át van sülve, picit sem véres vagy nyers, a közepe sem. Közben a vizet mindig pótolom. Mikor már készen van, lesütöm, csak kevés, nem vizes szaftot hagyok alatta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése