2010. május 15., szombat

Kelbimbós köles

Régóta ki szerettem volna próbálni, mit lehet kezdeni a kölessel. Próbálgattam különböző recepteket, de eddig ez a zöldséges összeállítás ízlik a legjobban.



Hozzávalók:

  • 10 dkg köles
  • kb. 20 dkg kelbimbó
  • 1 szál sárgarépa
  • fél fej vöröshagyma
  • szárított fűszerkeverék
  • 2-3 ek olívaolaj
  • kb. 15 dkg trappista sajt, vagy akármilyen keményebb sajt
A kölest 2-3 órára beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát karikákra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a kelbimbókat félbevágjuk. A zöldségeket sóval olívaolajon megkapatjuk, majd kis vizet öntünk hozzá és majdnem puhára pároljuk.

Eközben a kölest is feltesszük főni három-négyszeres mennyiségű vízben, ami 5-10 perc alatt fedő alatt puhára fő.

A főtt kölest összekeverjük a zöldségekkel, ha szükséges sózzuk, fűszerezzük. Egy jénai tálat elkezdünk rétegezni a zöldséges kölessel és a reszelt sajttal úgy, hogy a tetejére sajt kerüljön. Sütőbe tesszük és 180-200 fokon összesütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése