Hozzávalók kb. 2 adaghoz:
- 14 dkg durumtészta
- 20-25 dkg fagyasztott parajpüré
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt szerecsendió
- őrölt kömény
- 1 dl tejszín
Ahhoz, hogy a mártás a kívánt sűrűségű legyen, jól el kell találni a víz mennyiségét és hozzá a tejszínt. Én nem szoktam ezeket kimérni. Ha esetleg több lenne a víz a kelleténél, el lehet főzni róla, a tejszín meg úgyis sűrít a mártáson valamennyit. Viszont mivel tésztára fog kerülni a mártás, nem szeretek hozzá még keményítőt is használni sűrítésnek, anélkül könnyebb állagú lesz.
A mártást természetesen el lehet készíteni friss spenótlevelekből is. A spenótleveleket megmossuk, leforrázzuk, botmixerrel pürésítjük, majd a fagyasztott spenóthoz hasonlóan megfőzzük.
A fűszerekkel óvatosan bánjunk. A túl sok kömény és szerecsendió esetleg keserűvé teheti a mártást. A legjobb, ha kóstoljuk közben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése