2010. június 20., vasárnap

Gomba görögösen


Hirtelenjében nem tudtunk mit csinálni majd egy kilónyi laskagombával. A szokásos ízekhez nem volt kedvünk, így került a kezünkbe a Fakanál magazin egy régi különszáma, benne kifejezetten gombás receptekkel. Interneten próbáltam utánanézni, mitől is "görögös" ez az étel, de a magazin receptjének szó szerinti átmásolásán túl nem találtam egyebet. Én a receptet kis módosításokkal közlöm, ahogyan nekünk ízlett. Gyors étel, maga a főzése kb. fél óra alatt készen van. jelen esetben kölessel tálaltam.


Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg laskagomba
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • kb. 1 dl olívaolaj
  • kb. 2 dl paradicsompüré
  • őrölt rozmaring
  • kakukkfű
  • 1 kk méz
A gombát megmossuk, felkockázzuk, a vöröshagymát szintén. Egy nagyobb serpenyőbe vagy lábasba beleöntjük az olívaolajat, rá a hagymát és a gombát. Sózzuk, fűszerezzük, majd megpirítjuk. Valószínűleg ereszt annyi levet, ami elég ahhoz, hogy megpárolódjon. Közben hozzáadjuk a paradicsompürét is. Mikor készen van, szükség szerint teszünk hozzá egy kis mézet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése