- 25 dkg karfiol
- 5 dkg hántolt napraforgómag
- 5 dkg puha vaj
- só
A blogban mindennapi ételeink receptjei kapnak helyet, saját fotókkal. Ezek között szerepelnek a családomtól, nagymamámtól és édesanyámtól örökölt receptek éppúgy, mint a legújabb magazinok receptjei, interneten talált érdekességek és saját kísérleteim is. A blog megtalálható a http://gasztro-blogok.blogspot.com/ gasztroblog gyűjteményben is.
2010. június 21., hétfő
Karfiolkrém
Egy vegetáriánus fórumon olvastam, hogy a zöldségből készült krémek egyik összetevőjének gyakran használnak olajos magvakat, mert finom és tápláló is. Mivel nagyon szeretem az olajos magvakat, úgy gondoltam, ezt mindenképpen ki kell próbálnom. Íme hát egy saját kreáció. Úgy gondolom, pont megfelelő mennyiségben sikerült a napraforgómagot a karfiolhoz adagolnom, érzik az íze, de nem nyomja azt el. Kenyérre kenve és zöldségmártogatósnak is nagyon finom.
Hozzávalók:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése