2010. június 21., hétfő

Karfiolkrém

Egy vegetáriánus fórumon olvastam, hogy a zöldségből készült krémek egyik összetevőjének gyakran használnak olajos magvakat, mert finom és tápláló is. Mivel nagyon szeretem az olajos magvakat, úgy gondoltam, ezt mindenképpen ki kell próbálnom. Íme hát egy saját kreáció. Úgy gondolom, pont megfelelő mennyiségben sikerült a napraforgómagot a karfiolhoz adagolnom, érzik az íze, de nem nyomja azt el. Kenyérre kenve és zöldségmártogatósnak is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 25 dkg karfiol
  • 5 dkg hántolt napraforgómag
  • 5 dkg puha vaj
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt párolóedényben gőz fölött nagyjából puhára pároljuk. Összeöntjük egy magas falú edénybe a vajjal és a napraforgómaggal, sózzuk, majd botmixerrel pürésítjük. Fogyasztás előtt hűtőben érleljük pár órát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése