2010. június 6., vasárnap

Bazsalikomos párolt cukkini




A cukkini nagyon gyorsan elkészíthető zöldségféle. Fűszernek a bazsalikom kiválóan illik hozzá. Mi általában köretként fogyasztjuk, de egy kis sajttal megszórva önmagában is finom.

Hozzávalók:

  • zsenge cukkini
  • vaj
  • bazsalikom

A zsenge cukkinit, tehát amelyiknek a héja még olyan puha, hogy a körmünk könnydén belefúródik, felszeleteljük. Amennyiben elég zsenge, a magokat sem szükséges kiszednünk.Vajat olvasztunk egy serpenyőben, a cukkinikarikákat beletesszük, sózzuk, fűszerezzük, és kb. 10-15 perc alatt fedő alatt készre pároljuk. Ha szükséges, egy kis vizet önthetünk hozzá, de a saját leve is elég lehet a pároláshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése