Legfinomabb friss zöldbabból. Így valamivel hosszabb főzési időt igényel, mintha mirelitből készítjük. A sok fokhagyma kifejezetten jót tesz neki.
Hozzávalók kb. 4 személyre
- fél kg zöldbab
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 ek étolaj
- 1 ek pirospaprika
- a tálaláshoz tejföl
A nagymamám régen még kevés, világos, paprikás rántással készítette és tejföllel, vagy ecettel, vagy akár mindkettővel tálalta.
Később a recept kicsit átalakult, rántás helyett a paprika suhintással került rá. Ez úgy készül, hogy az olajat megmelegítjük, hozzákeverjük a paprikát és a forrásban levő leveshez öntjük. Közben suhan egyet. Vigyázni kell, hogy ne teljesen forró olajba kerüljön a paprika, mert akkor megéghet. Ha így tesszük a leveshez a paprikát, az a rántáshoz hasonlóan ad neki egy plusz zamatot, a kissé pirult paprika ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése